OVER ONS | GALLERIJ | CONTACTEER ONS           ONZE PRODUCTEN | VLOEREN | RUSTIEKE BOUWMATERIALENInleiding over onze werken en diensten

Welkom bij Natuursteenwerken Rombouts. Via deze website geven wij U graag een kort overzicht van onze producten. Maatwerk, vloeren of rustieke bouwmaterialen; alles wordt
kort toegelicht. Mocht u nog vragen hebben, neem dan gerust contact op. Veel surfplezier!

Jurgen Rombouts, Zaakvoerder
Natuursteenwerken Rombouts

Website: http://www.natuursteenwerkenrombouts.be
Email: info@natuursteenwerkenrombouts.be

Metropoolstraat 32
2900 Schoten

TEL: 03/830.59.37
FAX: 03/830.59.47

 

Onze producten

 • Dorpels
  Hedendaagse natuurstenen raamdorpels hebben een minimale dikte van 5 cm. Deze dorpels hebben ook vaak geen enkele profilering: het zijn gewoon platte stukken steen eventueel lichtjes in helling ingemetseld.
  Raamdorpels van oudere huizen of villaprojecten hebben veelal dikke dorpels van rond de 8 cm of meer. Dit verschil in dikte bij de ouderdom van huizen is te verklaren door de schaarsheid heden ten dage en daarmee ook de prijs. Deze oudere dorpels hebben ook een veel betere profilering aan de zijkanten om het regenwater niet in de gevelsteen te laten trekken. Deze profilering of 'kussens' zijn een verdikking aan weerszijden van de dorpel waarop het gevelmetselwerk rust. Het midden van de dorpel is dan schuin uitgeslepen om het water beter te evacueren. Natuurlijk zijn deze soort dorpels veel duurder dan de moderne platte dorpelsteen.
 • Plinten
  Plinten vormen een waterdichte bescherming tegen vocht. Bovendien behoeven ze geen bijzonder onderhoud. Estetisch bekeken vormen ze een mooie overgang tussen de gevel en de bestrating of tuin.
 • Dekstenen en zwembadranden
  Gemetste muren zonder een dak dienen op een andere manieren gevrijwaard te worden van insijpelend water. Dekstenen in natuursteen is één van de meest voorkomende “oplossingen”. Net zoals bij de dorpels zijn er verschillende soorten van afwerking (vlak, afwaterend, met moluur...).
  Zwembadranden scheiden terras of tuin en zwembad. Om uitglijden te voorkomen wordt de bovenkant getailleerd of gebouchardeerd.
 • Binnenafwerking
  Keukenbladen, raamtabletten, binnenvloeren, badkamerbekleding... De binnenafwerking van een woning kent vele mogelijkheden. Niet alleen blauwe hardsteen, maar ook marmer of graniet kunnen hier van toepassing zijn.
 • Traptreden
  Traptreden aan een woning of in de tuin zijn onderhevig aan extreme weersomstandigheden. Blauwe hardsteen behoudt zijn kwaliteit na een warme zomer of strenge winter. Antislip-stroken aanbrengen maakt alles nog meer comfortabel.
 • Voordeuromlijstingen en andere gevelelementen
  Allerlei soorten gevelbekleding zijn veelal de kers op de taart. Elke bewoner tracht zich op die manier te onderscheiden van zijn buurtbewoners. Strakke ontwerpen of eerder rustiek, de mogelijkheden zijn onuitputtelijk.
 
   

Snel een gratis offerte op maat aanvragen?

Naam:
Emailadres:
Telefoonnr:

website ontwerp & ontwikkeling door webserv.be